HIP HIP HOORAY! I've finished the #100Days writing challenge.
10165 words
@Luus

Dystopische maatschappij

Sinds de avondklok heeft de media en de politiek het soms over een "dystopische maatschappij". En ik heb nu maar eens even opgezocht wat daarmee bedoeld wordt. Ik had al een idee, maar wilde het zeker weten.
Volgens de Wikipedia betekend het: een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven. Een dystopie is daarmee het tegenovergestelde van een utopie die juist een bijzonder aangename samenleving voorstelt.

Posbank

Vandaag een lange wandeling gemaakt over de posbank in de veluwezoom.
Posbank

Zere rug

"Vodka does not ease back pain. But it does get your mind off it."
~ Fuzzy Zoeller

Aangezien ik geen alcohol (meer) drink neem ik maar een ibuprofen in plaats van vodka.
Heb eigenlijk mijn hele leven al last van lage rugpijn. De enige oplossing voor mij is om oefeningen te doen en niet zo lang achter elkaar te zitten met een onderuitgezakte houding. Een beter bed/matras zal ook helpen, maar daar wachten we nog even mee totdat de winkels weer open mogen.

Joe Biden & Kamala Harris

Met ons avondeten op schoot kijken we live naar de inauguratie en verheugen ons op een wat minder spannend maar socialer stukje op deze wereldbol.
Inauguration Biden & Harris
Mijn wens is dat ook Nederland op 17 maart kiest voor een wat socialer beleid. Ik in ieder geval wel.

Krant

Je bent pas volwassen als je een abonnement hebt op een krant, toch? Vandaag lid geworden van de NRC.

Subscribers

Good news! Someone just subscribed to your blog. They'll automatically be notified every time you publish a new post.
You now have 2 subscriber(s). Keep up the good work!

I never thought someone would ever read this blog or subscribe to it. And now I already have two subscribers! One is my husband as he was forced to do it ;) The other one I have no clue, as subscribers are anonymous. Yep, I don't know who my subscribers are! It's a bit weird for me not knowing who you are, but welcome to my blog!
Most of the time I write in Dutch, just so you know.

Sneeuw

Gisteravond is er een klein beetje sneeuw gevallen.
Sneeuw

Hondenuitlaatplaats
Helaas is het niet blijven liggen maar, wie weet gaat het weer wat sneeuwen want de winter is nog niet voorbij.

Weekend

“It’s okay if every weekend doesn’t lead to big moments and campfires and laughter that carries on for hours and hours. Some weekends might be quiet, still, with plenty of room to contemplate. And in that contemplation room, there is room to grow.”
~ Morgan Harper Nichols

Ik geef toe, ik ben een echte huismus. Maar na bijna 1 jaar corona verlang ook ik naar wat entertainment in mijn leven.

Vrijdag

Momenteel is vrijdag The Voice Of Holland dag. Ik kijk hier al jaren naar, maar ik begin het steeds minder leuk te vinden. Vooral de blind auditions vind ik niets meer aan. Elk seizoen is het wachten totdat de battles beginnen. En elk seizoen kijk ik ook alle blind auditions. Tja, fear of missing out?

Happy?

"Happiness in intelligent people is the rarest thing I know."
~ Ernest Hemingway

Ik geef Ernest helemaal gelijk, ze zeggen niet voor niets "ignorance is bliss".

Afscheid van Instagram

Vandaag de knoop doorgehakt en afscheid genomen van Instagram.
instagram delete confirmation
Aan de ene kant een opluchting, aan de andere kant valt het me zwaar. Stiekem zie ik mijn "online-vrienden en familie" als echte vrienden/familie. Maar als je elkaar nooit in het echt ziet of spreekt en alleen maar af en toe elkaars foto's liked, heeft het ook geen meerwaarde. Althans niet voor mij, niet genoeg om erbij te blijven.

Daar komt ook nog eens het "zombie-scrollen" bij. Dat was ooit de reden dat ik Pinterest heb verwijderd. Helaas heeft Instagram mij weer gevoed met die nare gewoonte. En nee, mezelf een tijdslimiet geven werkt niet.

Een grote reden is natuurlijk ook de privacy policy van Instagram/Facebook. Al jaren geleden heb ik FB gedeletet en aan WhatsApp ben ik nooit begonnen(ik gebruik al jaren Signal en sinds kort ook Threema).

Wildflowers

Wildflowers

"Wildflowers don't care where they grow."
~Dolly Parton

Canadian walk

In Apeldoorn heb je de Canadian walk. Dit is een audio route met een app en QR-codes en gaat over de Canadese bevrijding van Apeldoorn op 17 april 1945. Een stukje geschiedenis om nooit te vergeten.
Vandaag heb ik de route gelopen samen met mijn man en hond. Echt een aanrader als je in Apeldoorn bent.
Canadian-Walk-Apeldoorn

Schoenen online kopen

Vorige week bestelde ik hardloopschoenen, ze pasten niet helemaal dus teruggestuurd en andere besteld. Ook deze zaten niet lekker. Ik heb besloten om voorlopig geen hardloopschoenen meer online te bestellen en eventueel te wachten totdat de winkels weer open mogen.
Maar soms gaat het goed, ik heb ook wandelschoenen besteld en die passen prima!

Regenlaarzen

regenlaarzen
Het is tijd om fatsoenlijke wandelschoenen te kopen. Regenlaarzen zijn makkelijk schoon te houden en waterdicht, maar eerlijk is eerlijk, voor lange afstanden niet echt geschikt.